59

Studenten van ‘trots’ Windesheim de meest tevreden hogeschoolstudenten in Nederland

Studenten die studeren aan de Hogeschool Windesheim zijn het meest tevreden over de studie die zij volgen. Dat laat een onderzoek van de Nationale Studenten Enquête 2022 (NSE2022) zien dat Studiekeuze 123 jaarlijks uitvoert. In dit onderzoek worden alle hogescholen in Nederland vergeleken met elkaar.

Van alle Windesheimstudenten is 75 procent tevreden over hun eigen opleiding. Daarmee hebben ze een score van 3,8 van de 5 gehaald. Landelijk ligt die score rond de 3,65 van de 5.

Trots

Hasib Moukaddim, directeur van hogeschool Windesheim Almere is erg blij met de uitslag: “Als onderdeel van onze hogeschool Windesheim zijn wij in Almere erg trots op de uitslag. We zijn blij dat onze studenten het meest tevreden zijn over hun studie van alle brede hogescholen in Nederland.”

Kernthema’s

Er zijn zes kernthema’s waar in het onderzoek naar worden gevraagd. Zo zijn er vragen over onderwerpen als stages, flexibiliteit, studiebegeleiding en docenten.

Vooral op de laatste twee thema’s krijgt Windesheim van studenten hoge punten. Studiebegeleiding scoort bijvoorbeeld gemiddeld een 3,96 van de 5.

Volgens Moukaddim is dit resultaat te danken aan de grote inzet van alle medewerkers. “We willen op onze hogeschool het beste onderwijs bieden en dat zo dichtbij mogelijk doen. We hebben samen een topprestatie geleverd!”

Dit vind je misschien ook interessant