68

Meerderheid gemeenteraad wil buitenzwembad niet bij het Spanningsveld

De Partij voor de Dieren, D66 en PvdA willen dat het Schakelgebied Spanningsveld als onderzoekslocatie voor het buitenzwembad wordt geschrapt. Daarmee zou alleen de locatie bij het zwembad in Muziekwijk verder onderzocht moeten worden. Tijdens de Politiek Markt van afgelopen donderdag heeft de meerderheid van de partijen het voorstel gesteund. 

De Partij voor de Dieren wil de locatie bij het Spanningsveld schrappen, omdat er een grootschalige bomenkap zal plaatsvinden als het buitenzwembad op die locatie komt. 

Volgens Kjell van Wijlandt, raadslid van de Partij voor de Dieren, zal het onderzoek naar het Spanningsveld ook extra kosten met zich meebrengen. 

Daarom stelt de partij voor om ook het onderzoek naar die locatie stop te zetten. Volgens Van Wijlandt zal het verder onderzoeken naar een extra locatie ook extra tijd kosten, waardoor de realisatie van het buitenzwembad nog langer op zich laat wachten. 

Steun

De meerderheid van de partijen staat achter het voorstel om de locatie in Stad verder te onderzoeken en het Schakelgebied te schrappen. 

De ChristenUnie maakt zich wel zorgen om de parkeergelegenheid van de locatie in Stad. De partij steunt de motie mits er verder onderzoek wordt gedaan naar parkeren. 

Partijen waaronder 50PLUS, PVV en ApOpa steunen de motie niet. Zij vinden de twee overgebleven locaties beide niet geschikt en zien liever dat er naar andere locaties wordt gekeken zoals bij het Kasteel of in het Fanny Blankers Koen park. 

Dit vind je misschien ook interessant