68

Meerdere panden in Almere gesloten na vondst van drugs

In de gemeente Almere zijn in de afgelopen week verschillende panden gesloten omdat er drugs zijn aangetroffen. In alle gevallen gaat het om meer drugs dan is toegestaan voor eigen gebruik. De gemeente laat weten dat de sloten zijn vervangen en de ingangen zijn verzegeld.

Het gaat om panden door de hele stad. In Stedenwijk en Kruidenwijk in Almere Stad, in Poort en in De Werven in Haven. In Almere Haven gaat het om een huurwoning aan de Wittewerf. Daar werd in februari een inval gedaan. De politie vond meerdere soorten harddrugs en illegale medicijnen in het huis. Wat voor vondsten er in de andere wijken zijn gedaan, is niet bekendgemaakt.

Burgemeester Hein van der Loo kan beslissen een pand, zoals een café of woning, te sluiten als er een illegale hoeveelheid drugs wordt aangetroffen. Hoe lang een pand wordt afgesloten is afhankelijk van wat er precies is gevonden. De maatregelen staan vermeld in het Damoclesbeleid van de gemeente Almere.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant