42

Geen plaats voor discriminatie en racisme bij City FC, club krijgt certificaat

Discriminatie, racisme en grensoverschrijdend gedrag hebben geen plek bij Almere City. En wanneer daar wel sprake van is, wordt dat direct aangepakt. Om die reden heeft City FC donderdagmiddag het certificaat Veilig sociaal klimaat gekregen. Het is de eerste club uit de Keuken Kampioen Divisie die het certificaat krijgt.

De KNVB heeft Veilig sociaal klimaat in het leven geroepen. De bedoeling is dat iedereen bij een voetbalclub zich veilig voelt. Christian Wiedeman van City FC: “Een sociale veilige omgeving is een omgeving waar iedereen zichzelf kan zijn, waarin we discriminatie verminderen of uitbannen, dat we zeker geen racisme hebben, dat vrouwen zich op een prettige manier behandeld voelen.”

Certificaat is verplicht voor voetbalclubs
Het label is vanaf volgend jaar verplicht voor de voetbalclubs. De KNVB heeft Kiwa, een gecertificeerde organisatie ingeschakeld om te toetsen of de clubs aan de richtlijnen voldoen. Het certificaat is verplicht omdat het een licentie-eis van de Europese voetbalbond UEFA is. De KNVB heeft bepaald dat de clubs in de Eredivisie dit seizoen al aan de eisen moeten voldoen. Volgend seizoen moeten ook de voetbalclubs in de Keuken Kampioen Divisie volgen. Volgens Anne van Diemen van Kiwa, mag “de club vreselijk trots zijn dat nu nu al het certificaat heeft gehaald”.

De beoordeling kent drie gradaties. Namelijk brons, zilver en goud. Almere City FC behaalde Zilver. Een ruime voldoende dus.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant