70

Dag van de Amateurkunst: ‘Ze verdienen het’

Op de Dag van de Amateurkunst in en om de Kunstlinie komen zaterdag verschillende artiesten optreden en laten kunstenaars hun werk zien.

Volgens de organisatie voelden amateurkunstenaars zich de laatste jaren minder gezien en voelden ze zich minder gewaardeerd. Daarom deed het Cultuurfonds een onderzoek naar wat de amateurkunstenaars misten.

Zo kwamen zij uit op het idee voor de Dag van de Amateurkunst. “Ze verdienen het om een eigen dag te krijgen”, zegt Noortje Braat, Cultuurscout Almere Hout.

Het doel van de dag

De dag begint met een ochtendprogramma voor bestuurders en vertegenwoordigers van de Amateurkunstgroepen. “Wij gaan samen kijken wat we kunnen doen als gemeente, het cultuurfonds en bewoners.”, zegt Braat.

In de middag komen lokale artiesten optreden. De optredens worden verzorgd door Almeerse koren, orkesten, dans- en theatergroepen. Er is op verschillende podia in de Kunstlinie en op de Esplanade muziek, dans en theater te horen en te zien.

Om twee uur wordt er ook een vaandel van Almeerse amateurkunst weggegeven aan de meest opvallende groep. Braat hoopt dat de dag mensen wellicht inspireert om zelf ook mee te doen. Maar de dag staat echt centraal om de amateurkunst te vieren en het een podium te bieden.

Dit vind je misschien ook interessant