42

Woningcorporatie Alliantie en Almeerse huurster die in cel zit vinden oplossing

Woningcorporatie Alliantie die twee weken terug de rechter toestemming vroeg om een 51-jarige vrouw uit haar woning aan de Cellostraat in Almere te zetten, is er met de vrouw uitgekomen. De rechter hoeft daarom geen vonnis meer te wijzen, laat de rechtbank dinsdag weten.

De huurster zit sinds juli 2022 in de cel en zou voor die tijd veel overlast hebben veroorzaakt. De woningcorporatie eiste daarom dat ze zo snel mogelijk de woning leeg oplevert. De vrouw moet eind juni weer voor de rechtbank verschijnen in een strafzaak rond het neersteken van een dakloze. Dat is nog maar een voorbereidende zitting, waardoor het volgens de verhuurder zomaar nog veel langer kan duren voordat ze naar haar woning kan terugkeren.

De advocaat van de vrouw vertelde in de rechtszaal dat het best mogelijk is dat de rechtbank zijn cliënt voorlopig vrijlaat tijdens de zitting eind juni. Dan zou ze dus terug kunnen naar haar woning. Haar echtgenoot, die daar al een tijdje niet meer woonde, maar nu graag zou terugkeren, kan wat hem betreft in de tussentijd fungeren als een soort huisbewaarder.

De rechter vroeg alle partijen of ze toch nog wilden proberen er onderling uit te komen. Dat wilden ze wel en is blijkbaar gelukt. Wat de precieze uitkomst is, is niet bekend

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant