210

Na 40 jaar verdwijnt Hendriks Visspecialiteiten uit Almere Haven

Hendriks Visspecialiteiten, de langstzittende winkel in Almere Haven, sluit eind deze maand de deuren. Eigenaar Hendrik Ekkelenkamp heeft besloten naar Spanje te emigreren en heeft zijn bekende viszaak verkocht. Het pand aan de Marktstraat blijft overigens wel een viswinkel, onder de naam Seafood Bay.

De verkoop betekent het einde van 40 jaar Hendriks Visspecialiteiten in het stadsdeel. Ekkelenkamp heeft een dubbel gevoel over het verdwijnen van zijn zaak. “Aan de ene kant ben ik vrij opgelucht, want nu moet ik nog heen en weer reizen tussen Spanje en Nederland. Aan de andere kant ga ik de mensen en de winkel wel missen.”

Ekkelenkamp gaat in Spanje eerst de taal leren en tegelijk ook wat werk doen voor een boer in het gebied. Het gezin van Ekkelenkamp woont al vier maanden in Spanje.

Urker neemt de zaak over
De viszaak stond sinds vorig jaar te koop, maar het duurde even om een koper te vinden. “Er staan momenteel veel viswinkels te koop. Ook is het toch een lastige tijd om een winkel te verkopen.” De nieuwe eigenaar, Willem Visser van Seafood Bay, komt net als Ekkelenkamp van Urk.

Ekkelenkamp krijgt veel reacties op het nieuws. “Ik hoor van veel mensen dat ze ons echt gaan missen. We gaan wel een mooi afscheidsfeest houden eind juni, tegelijk met de nieuwe haring. We hebben toch veel meegemaakt met z’n allen en dat sluiten we dan mooi af.”

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant