94

Almere City FC houdt met tien man stand in Limburgse Koel: 1-1

De voetballers van Almere City FC zijn de eerste ronde van de halve finale play-offs zonder grote kleerscheuren doorgekomen. In een vol VVV-stadion werd het na negentig minuten spelen 1-1. Aanstaande zaterdag valt in Almere in de return de beslissing.

Het team van Alex Pastoor was over de hele wedstrijd de beter voetballende ploeg in Venlo, maar had op belangrijke momenten het geluk niet aan zijn zijde. In de zevende minuut opende VVV met het nodige geluk vanuit de eerste de beste aanval de score via Mitchell van Rooijen. Zijn schot vanaf de zestienmeterlijn werd twee keer van richting veranderd en belandde met een vreemde dwarrel achter de goed keepende Nordin Bakker.

City liet zich echter niet van de wijs brengen en controleerde het spel in de eerste helft grotendeels. In de dertigste minuut kreeg het loon naar werken toen Limbombe, die opvallend veel in balbezit was, uithaalde. Zijn schot werd ook van richting veranderd (door Van Rooijen) en belandde achter keeper Van der Gouw.

In de tweede helft moest Alex Pastoor Manel Royo al snel wisselen. Royo raakte geblesseerd aan het hoofd en werd vervangen door Danny Post, die negen jaar lang bij VVV speelde. Kort na een tactische wissel (Pastoor verving drie spitsen) leek Almere toe te slaan. VVV was duidelijk in de war van heet inbrengen van Van La Parra, Alhaft en Hilterman en was rijp voor een tegendoelpunt.

Rode kaart

Een stevige maar onbewuste overtreding van Danny Post werd in de zeventigste minuut door scheidsrechter Martin van der Kerkhof met geel bestraft. De VAR riep de leidsman echter naar de monitor, waarna hij de rode kaart uit zijn achterzak trok en de tactische zet van Pastoor teniet werd gedaan. Met tien man moest City de laatste twintig minuten te zien te overleven.

Dat lukte zonder noemenswaardige problemen. VVV was niet bij machte om gas te geven en City terug te drukken, maar bleef zoals het eigen publiek het omschreef zoals altijd ‘gluiperig’ spelen en loeren op een doelpuntrijke kans na de zoveelste lange bal of onverwachte hakje van Sven Braken.

‘Schijtgoal’

Alex Pastoor was ondanks het gelijke spel een tevreden trainer: “De eerste helft waren wij beter. Het had iets zorgvuldiger gekund. Zeker bij de kansen die we kregen. Jammer dat we een ouderwetse ‘schijtgoal’ tegen krijgen, maar hij telde wel.”

Pastoor vond dat zijn team matig uit de kleedkamer kwam voor de tweede helft. “De bedoeling was om er een schepje bovenop te doen. Dat lukte niet goed. Gelukkig liepen we geen schade op.” 

Over de rode kaart die zijn strategie in het water gooide was hij duidelijk: “Een volkomen onterechte rode kaart. Gelukkig hebben wij de druk goed van ons doel weten te houden. Dat hebben wij met zijn tienen fantastisch gelost. Op naar zaterdag toe en we zijn er helemaal klaar voor!”

Aanstaande zaterdag om 16:30 uur ontvangt Almere City FC VVV in een vol Yanmar stadion. De winnaar plaatst zich voor de finale tegen of NAC Breda of FC Emmen. Als na negentig minuten de beslissing nog niet gevallen is volgt er dertig minuten verlenging en eventueel nog strafschoppen.

(foto Almere City FC / Ron Baltus – Sportshots.pro)

Dit vind je misschien ook interessant