69

Vierde hotel bij Grote Markt in aantocht, maar vergunning duurt nog jaren

In de leegstaande panden aan Grote Markt 6-8 komt een hotel. Dat wordt dan het vierde hotel bij de Grote Markt. Tot de vergunning rond is, zullen de leegastaande panden anti-kraak bewoond worden. Dat zegt makelaar Uppelschoten Real Estate.

De panden, tussen de Happy Italy en de Rabobank, staan al een aantal jaar leeg. De bedoeling van de huidige eigenaar is dat er een hotel met restaurant komt. De aanvraag is al binnen bij de gemeente Almere, maar voor nu staat de bouwvergunning op pauze. Bas Uppelschoten, makelaar en taxateur bij Uppelschoten Real Estate, zegt dat dit komt door het nieuwe parkeerbeleid van de gemeente.

Volgens Uppelschoten duurt de aanvraag nog zo’n twee tot drie jaar. In de tussentijd word het pand verhuurd voor een periode van maximaal een jaar met optie om nog een jaar te verlengen. Het pand is te huur totdat de herontwikkeling plaatsvindt “We willen het verhuren om kraakpogingen tegen te gaan, wat al een paar keer is gebeurd”, zegt Uppelschoten.

Er is een studieplan uitgevoerd om het pand te verbouwen tot een appartementencomplex met lichte horeca. Volgens de studie was dit geen reëel plan.

Dit vind je misschien ook interessant