88

Stiltepad te stil volgens initiatiefnemer

Dat het er stil en rustig is, dát is de bedoeling. Maar door een gebrek aan bezoekers is het er eigenlijk té stil en té rustig. Dat vindt de stichting Rituals to Root, die in de Almeerse wijk Oosterwold een troosttuin heeft aangelegd, met daarin een stiltepad en een centrale bezinningsplek.

In de tuin is iedereen welkom en de toegang is gratis. Toch merkt initiatiefnemer Zilla van Dijk dat bezoekers aarzelen om binnen te komen, omdat ze denken dat de tuin voor privégebruik bestemd is. De stichting benadrukt dat de plek aan de Frederik van Eerdenweg juist bedoeld is om te delen.

In de troosttuin draait het om bezinning en om verdieping en staat sterven centraal. De stichting Rituals to Root wil met de combinatie van natuur, rust, beelden en gedichten bezoekers een plek bieden om bij dit onderwerp stil te staan.

Dit jaar bestaat het initiatief vijf jaar en dat wordt aanstaande zaterdag gevierd met een open dag.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant