56

Ouders hoogbegaafde kinderen vrezen voor stopzetten zorg en sturen brandbrief

Ouders van hoogbegaafde kinderen in Almere vrezen dat de instelling Palet hun kinderen geen zorg kan blijven bieden. Ze hebben een brandbrief gestuurd naar de gemeente, waarin ze een groot aantal vragen stellen en hun bezorgdheid uitspreken.

Aanleiding voor de noodkreet is een bericht van Palet aan de ouders. Daarin staat dat de financiering van Palet in gevaar komt. Er is deze week een gesprek tussen de gemeente en Palet hierover.

Er is nog geen nieuwe overeenkomst tussen de aanbieder en de gemeenteHierdoor is de wachtlijst inmiddels opgelopen tot meer dan 70 kinderen. En zoals het er nu naar uitziet, stopt per 1 juli de financiering voor kinderen die nog in behandeling zijn. Het beloofde contract volgens Palet namelijk nog steeds niet ondertekend.

Ouders van kinderen die op de wachtlijst staan én ouders van kinderen die zorg krijgen, willen wethouder Roelie Bosch doordringen van de ernst van de situatie. Een petitie die de ouders zijn gestart is inmiddels ruim 450 keer ondertekend.

De bestuurder van Palet wil nog niet reageren. Hij wil eerst het gesprek met de gemeente afwachten.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant