76

Ontploffing vuurwerkbom leidt politie naar wietplantages op bedrijventerrein

Een vuurwerkbom bij een bedrijfspand aan de Markerkant in Almere leidde de politie in de nacht van maandag op dinsdag naar twee wietplantages. De agenten reageerden in eerste instantie op de ontploffing bij het pand, maar ontdekten vervolgens meer dan 1000 wietplanten. De eigenaar van het pand is direct aangehouden.

De vuurwerkbom ging rond 05:30 uur af en beschadigde de deur van het pand. Ter plekke troffen de agenten een man aan die verklaarde eigenaar van het bedrijf te zijn. Toen agenten twee hennepkwekerijen vonden, werd hij aangehouden voor betrokkenheid bij deze plantages.

De eigenaar is na verhoor weer vrijgelaten maar blijft verdachte in de zaak. Het is nog niet bekend wie verantwoordelijk is voor de explosie en of deze met de kwekerijen te maken had. De politie is nog bezig met het onderzoek naar beide zaken.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant