65

KNRM rukt uit voor Duitse visser die onwel werd op Gooimeer

Reddingswerkers van de KNRM in Huizen zijn dinsdagochtend uitgerukt voor een visser op het Gooimeer. Een Duitse man was met een vriend aan het vissen ter hoogte van Almere Haven, toen hij onwel werd en viel. Vissers die op een ander bootje in de buurt waren, zijn er naartoe gegaan en hebben hulp opgeroepen.

“We kregen van de Kustwacht een melding van een medische noodsituatie aan boord van en sportvisbootje op het Gooimeer”, vertelt een medewerker van de KNRM Huizen. “Toen zijn wij ernaartoe gevaren, samen met een reddingsboot uit Naarden”.

Het lukte de vriend van de visser om de boot naar de trailerhelling aan de Gooimeerdijk West in Almere Haven te varen, waar inmiddels een ambulance klaarstond. Daar hebben de mensen van de reddingsbrigade geholpen de man van boord te halen. Volgens omstanders heeft op de dijk een reanimatie plaatsgevonden. Ook een traumahelikopter kwam naar de Gooimeerdijk West. De man is uiteindelijk per ambulance naar een ziekenhuis in Amsterdam gebracht.

Impact
De mensen van KNRM Huizen hebben in de loop van de ochtend de gebeurtenissen geëvalueerd. “Dit soort medische inzetten heeft altijd wel impact, komt niet heel vaak voor, en iedereen reageert er weer anders op”, vertelt één van de medewerkers van de KNRM Huizen.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant