131

Aziatische Hoornaar gespot in Almere

De Aziatische Hoornaar is gezien in Almere. Het is voor het eerst dat de Hoornaar pootjes zet op Flevolandse grond. Er is gezien dat een koningin van de wespenkolonie op 18 mei een nest aan het bouwen was.

Volgens het EIS-kenniscentrum, een centrum dat insecten in kaart brengt, is de Aziatische Hoornaar een zeldzame soort hoornaar. Vandaar ook dat er stichtingen zijn die oproepen de beesten niet te doden.

Melden

De stichting platform Stop Invasieve Exoten roept hier ook toe op. In plaats daarvan vraagt zij of mensen het willen melden als ze een een Aziatische Hoornaar zien. “Als het lukt moet je een foto of filmpje maken van het dier. Er zijn namelijk veel mensen die denken een Aziatische hoornaar te zien, maar dat blijkt dan toch een Europese hoornaar te zijn of een ander insect”, zegt Wilfred Reinhold van de stichting.

De Aziatische hoornaar is een soort wesp die herkenbaar is aan zijn zwarte lijf en een oranje vlek op de achterkant. Deze hoornaar is gevaarlijk omdat hij schadelijk is voor honingbijen, wilde bijen en andere insecten.

Dit vind je misschien ook interessant