90

Almeerse studenten halen 13.800 euro op voor aardbevingsgebied Turkije en Syrië

Vier studenten van het Windesheim Almere hebben 13.800 euro opgehaald voor de slachtoffers van de aardbeving aan de grens van Turkije en Syrië. De studenten; Jemairo Schuurman, Daniël Soleman, Jamie van Beek en Storm Lam, deden dit door het organiseren van een sponsorloop op twee basisscholen in Almere Buiten. Ruim 800 leerlingen van basisscholen De Klimop en Drieluik deden mee aan de renactie.

Windesheim Almere organiseert jaarlijks de Social Impact Challenge. Hierbij is het de bedoeling dat studenten van de studie Ondernemen en Commerciële economie een project vormgeven waarbij ze impact maken op de maatschappij. Storm Lam, één van de studenten uit de projectgroep die de sponsorloop organiseerde, vertelt dat de impact zowel financieel als maatschappelijk mag zijn.

Sponsorloop op basisschool

Samen met zijn projectleden bedacht hij daarom om een sponsorloop te organiseren op zijn oude basisschool: Drieluik. “Ik kan me nog herinneren dat ik daar als leerling zelf ook een keer een sponsorloop heb gelopen. Daarom hebben we de school benaderd en gevraagd of we de actie daar konden organiseren.”

Na groen licht van de school en een andere basisschool die in hetzelfde gebouw zit, hebben de vier studenten gastlessen gegeven in de groepen 5 tot en met 8. “Daar vertelden we waarom er een sponsorloop gaat plaatsvinden en wat het goede doel is waarvoor de leerlingen gaan rennen”, legt Lam uit.

Verschillende manieren om geld op te halen

Zo renden er maar liefst 860 leerlingen mee met de sponsorloop van 09:00 tot 13:30. Mensen konden op allerlei manieren helpen geld op te halen voor de actie. Zo konden de kinderen gesponsord worden met een sponsorlijst.

Ook hebben de studenten via het Rode Kruis een actiepagina aangemaakt. “Daar konden mensen bijvoorbeeld doneren via een qr-code”, vertelt Lam.

Aardbevingsgebied in Turkije en Syrië

Met de sponsorloop wilden de studenten namelijk geld ophalen voor het aardbevingsgebied in Turkije en Syrië. Lam vertelt dat het gebied nog steeds wordt getroffen door kleine aardbevingen. “Deze maand was er nog eentje van 4.6 op de Schaal van Richter. Daarom wilden we hiervoor geld ophalen, want het is nog steeds allemaal kapot daar. Dat raakt ons allemaal.”

Recordbedrag

Uiteindelijk hebben de vier met de actie 13.800 euro opgehaald voor het getroffen aardbevingsgebied. Een recordbedrag, want nog nooit eerder hebben studenten van het Windesheim Almere zoveel geld opgehaald met de Social Impact Challenge.

Het geld gaat rechtstreeks naar het Rode Kruis. Daarmee kunnen ze 715 mensen een maand lang van medicatie en 950 mensen van voedsel worden voorzien.

Dit vind je misschien ook interessant