59

Familie Stobbe viert feest, broer en zus winnen Sprint Distance TRI ALMERE

Almere was dit weekeinde weer eens triathlonstad. In en rond Almere-Haven waar het in de jaren tachtig allemaal begon met Holland triathlon kwamen meer dan duizend atleten in actie in diverse wedstrijden. Op de Sprint Distance sleepte de Almeerder Joran Stobbe de overwinning in de wacht.

TRI ALMERE vond ook dit jaar weer plaats in en rondom Almere-Haven en begon zaterdagochtend vroeg met diverse divisiewedstrijden. De Team Time Trial, een triathlon voor teams, binnen de 2eDivisie Zuid werd bij de vrouwen gewonnen door Metaglas / Trihalis en bij de mannen door TOGA.

In de 3eDivisie Zuid bij de vrouwen werd gewonnen door Torq / Team CycleTrend en bij de mannen door RTC Den Haag. Ook de 4eDivisie Noord kwam in actie en daar ging de overwinning naar Aquapoldro 3.

“Het is mooi om te zien dat al deze ploegen zo enthousiast aan de start in Almere verschijnen”, legt Jefry Visser namens organisatie TRI HARD Series uit. Hij gaat verder: “De sfeer zat er vanaf de eerste start goed in en het evenemententerrein stond de hele dag vol met atleten én publiek. Dit was echt zoals triathlon hoort te zijn.”

Individuele races

Na de divisies was het in de middag tijd voor de individuele races. Zo stond er onder andere een Standaard Afstand (1500 meter zwemmen – 40 kilometer fietsen – 10 kilometer hardlopen) op hetprogramma. De winnaars waren Joost Somsen en Myrna van Duijven.

Somsen won de race in 1:52:08 en bleef onder andere Max Muller (1:55:23) en lokale favoriet
Joost Friderichs (1:55:38) voor. Ook Van Duijven won haar wedstrijd overtuigend: ze finishte in een tijd van 2:25:05 en bleef daarmee ruim voor Kirsten Opmeer, die op haar beurt in 2:29:58 tweede werd. Het brons lag klaar voor Ann Mertens, die na 2:31:01 over de streep kwam en nog net voor Stephanie Roels bleef, die negen seconden later naar huis ging met een vierde plaats.

Familiefeestje

De Sprint Distance (750 – 20 – 5) werd gewonnen door de Almeerse favoriet: Joran Stobbe. Met een finishtijd van 1:00:35 bleef hij onder andere Lars Baeyens (1:01:23) en Jeffrey Camphens (1:02:22) voor.

Het was overigens dubbel feest in huize Stobbe, want ook de zus van Joran won haar wedstrijd: Ayla Stobbe won de vrouwenrace over de Sprint Afstand in een tijd van 1:14:34. Stobbe had een enorme marge, want bij de finish had ze een voorsprong van bijna vier minuten op Anne Kuilboer (1:18:20) die tweede werd. Floor Vulders-Jochems werd derde in 1:19:09.

TRI ALMERE werd uiteindelijk afgesloten met de Junior Challenge en de KiKathlon, waarmee een mooi bedrag voor onderzoek naar kinderkanker werd opgehaald.

“Het was een prachtige dag waarin we met elkaar hebben kunnen genieten van de magie van de triathlonsport. We hadden hele snelle triatleten, we hadden beginnende atleten en we hadden triatleten die daar ergens tussenin schommelen. Dat is ook het mooie van TRI ALMERE en dat werd vandaag maar weer eens extra duidelijk: deze wedstrijd is écht voor iedereen”, aldus Visser.

(bron: Tim Moria – TRI HARD Series)

Dit vind je misschien ook interessant