112

ASC Waterwijk met lege handen, nacompetitie voor SC Buitenboys

Het seizoen is voorbij voor ASC Waterwijk. Het team van Ben Vis is door een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen EDO in Utrecht op doelgemiddelde de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse misgelopen. SC Buitenboys won overtuigend met 0-2 van de kampioen van de eerste periode CSW en speelt volgende week nacompetitie voor lijfsbehoud.

Forza Almere ging met 6-2 onderuit bij Hertha en eindigt door winst van FC Amsterdam op de allerlaatste plaats in de vierde klasse. Forza Almere speelt volgend jaar in de vijfde klasse. FC Almere sloot het seizoen af met een 3-5 overwinning op TOV en eindigt op de zesde plek in de derde klasse.

ASC Waterwijk

Bij winst op EDO zou ASC Waterwijk zeker zijn van nacompetitie, maar de ploeg liet in de beginfse het initiatief over aan de gastheren. Dit resulteerde al snel in een aantal kansen voor EDO en in de twintigste minuut kwam EDO op voorsprong.

Daarna was het team van Ben Vis wakker en kreeg nog voor de rust de verdiende gelijkmaker. Ryannique Inge tekende voor de treffer. Nog voor rust was Lindo Pouchez dicht bij een treffer, maar zijn schot belandde op de paal.

In de tweede helft stelde EDO alles in staat om maar niet te verliezen. De ploeg had één punt nodig om zich veilig te spelen. En dat lukte. Voor ASC Waterwijk betekende dit dat Victoria op doelgemiddelde de Almeerders voorblijft en gaat strijden in de nacompetitie. Voor ASC Waterwijk begint vroeger dan verwacht de vakantie.

SC Buitenboys

Onderin de tweede klasse is de beslissing ook gevallen. SC Buitenboys had bij winst kans om de nacompetitie te ontlopen. Met drie O23-spelers in de basis startte het team van Dennis Verwer goed en gaf CSW weinig ruimte.

De snel combinerende tegenstander, die volgende week nacompetitie speelt voor promotie, kreeg in de twaalfde minuut een grote kans om de score te openen. Met een knappe reflex wist keeper Rick van Dekken dit te voorkomen. Daarna kwam SC Buitenboys niet echt meer in de problemen in de eerste helft.

In de tweede helft was het gelijk raak voor SC Buitenboys. In de zevenenveertigste minuut knalde Jesse Addah uit de draai knalhard in. Daarna kwam SC Buitenboys tot twee keer toe alleen voor de keeper, maar wist niet te scoren. CSW kreeg nog één grote kans, maar stuitte opnieuw op de Buitenboys-keeper.

Invaller Giovanni Kasanwirjo besliste in de vijfentachtigste minuut de wedstrijd in het voordeel van het herboren SC Buitenboys. De winst was binnen, maar bleek achteraf niet genoeg. SC Buitenboys kwam twee punten tekort voor het ontlopen van nacompetitiewedstrijden.

Dennis Verwer: “De inzet was uitstekend. We hebben de afgelopen weken hard gewerkt en daar zie je nu de resultaten van. Er is van de eerste tot en met de laatste minuut keihard gewerk. Dit moeten we vasthouden in de nacompetitie.”

Aanstaande zaterdag speelt SC Buitenboys thuis tegen derdeklasser DEM uit Beverwijk. Bij verlies degradeert SC Buitenboys. Bij winst gaat het team van Dennis Verwer door naar de volgende ronde. Wil SC Buitenboys in de tweede klasse blijven dan zal er drie keer op rij gewonnen moeten worden. De overige teams zijn Stormvogels, NiTa, Loosdrecht en Olympia’25.

Dit vind je misschien ook interessant