235

Twee Almeerse zakenvrouwen genomineerd voor prijs: ‘Vrouwen niet minder dan mannen’

Twee Almeerse zakenvrouwen zijn genomineerd voor de Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar 2023. Maya Nirsoe is geselecteerd in de categorie zelfstandig professional in de Almeerse makelaarsbranche en Sharon de Miranda als manager van een Almeers horecabedrijf.

In totaal zijn er negen genomineerde Flevolandse zakenvrouwen genomineerd voor de prijs. Een onafhankelijk jury, met onder andere de burgemeester uit Zeewolde en een Eerste Kamer-lid, bepaalt op 9 juni wie er wint.

Maya Nirsoe, eigenaar van het Almeerse makelaarsbedrijf HousingNOW, is trots dat ze genomineerd is. “Ik was heel erg verrast dat ik was genomineerd. Niemand vertelt je dat je het goed doet. Je moet als ondernemer jezelf een schouderklopje geven, want niemand gaat je dat geven.”

Dat maakt de nominatie voor deze prijs extra bijzonder voor Nirsoe. “Ondernemers doen over het algemeen hun eigen ding en staan niet stil bij hun eigen successen. Ze gaan maar door en dat wordt vaak niet gezien. Nu denk ik: Hee, het wordt toch gezien.”

Spannend

Sharon De Miranda, manager van het bedrijf Food Forum in Almere, vertelt juist dat ze het heel spannend vindt dat ze is genomineerd. “Alles wat ik doe is 100 procent Flevolands.”

Mannenwereld

Al voelt De Miranda zich hoe dan ook vereerd om genomineerd te zijn als vrouw. De zakenwereld is namelijk een wereld die volgens haar nog steeds wordt gedomineerd door mannen. De Miranda: “Als vrouwelijke chefkok word je vaak niet gezien. Ik merk dat wij vrouwen daar gewoon minder serieus worden genomen. Je moet harder schreeuwen om gehoord te worden.”

Ze vindt het belachelijk dat zoiets in 2023 nog bestaat. “Vrouwen zijn niet minder dan mannen. Die hardheid om maar gezien te worden zou niet nodig moeten zijn, want ook met wat positiviteit en een lach ben je als vrouw net zo goed als een man.”

Sharon de Miranda

Ongewoon

Een vergelijkbaar verhaal over die mannenwereld ziet Maya Nirsoe in de makelaarsbranche. “Een vrouwelijke makelaar in de vastgoedwereld is niet zo gewoon. Vaak zit ik aan tafel met alleen maar witte mannen en dan ben ik zo blij dat ik daar zit. Met mijn bruine tintje en vrouwelijkheid geef ik wat kleur aan de ruimte.”

Volgens haar is het belangrijk om je goed staande te houden. “Mannen zijn niet beter dan jou. Het maakt niet uit in welke branche of tak je werkt, als je iets echt wil, moet je hard werken om te zorgen dat je het krijgt. Het gaat om de motivatie die je hebt om iets te bereiken.”

Dit vind je misschien ook interessant