Groen Blauwe boekje Almere
245

Na Londen en Amsterdam: Groen Blauwe kaart nu ook in Almere

Almere heeft deze week na Londen en Amsterdam ook het Groen Blauwe Boekje gekregen. Het boekje is bedoeld om de natuur in Almere te laten zien.

De lancering van het boekje was afgelopen maandag. Jesse Luijendijk, wethouder van de gemeente Almere over het boekje: “Almere is een stad die het verdient. Het staat ook bekend als de groen blauwe stad”.

De kaart is van papier gemaakt om ‘de echte natuur in je op te nemen’. Zodra de kaart is opengevouwen kan je verschillende routes vinden. Het zijn routes naar parkjes of bossen voor mensen binnen en buiten Almere.

‘Te weinig mensen weten het’

Almere bestaat uit veel natuur en water. Dit verschilt volgens Luijendijk met andere steden die vooral uit bebouwing en wegen bestaan. De wethouder vindt dat de natuur in Almere vaak wordt vergeten: “Te weinig mensen weten van de mooie natuur, wat ook leidt tot minder zorgen onder de bewoners”.

Gemeente Almere hoopt dat dit boekje mensen inspireert om naar buiten te gaan. Ook hoopt zij dat het boekje ervoor zorgt dat Almeerders en andere mensen worden aangespoord om Almere groener en gezonder te maken voor dier en mens.

Dit vind je misschien ook interessant