364

Aantal zwartrijders in Almeerse OV is toegenomen

Het aantal zwartrijders in het Almeerse busvervoer is toegenomen. Dat zegt vervoersmaatschappij Keolis, verantwoordelijk voor het stadsvervoer.

”Het aantal reizigers dat niet betaalt voor een rit is ook bij ons toegenomen”, vertelt een woordvoerder van Keolis naar aanleiding van een artikel van Het Parool. Daarin staat dat het aantal zwartrijders in Amsterdam afgelopen jaar met 50 procent is toegenomen.

Keolis zegt dat ze de percentages niet met die van Amsterdamse vervoerders kunnen vergelijken, omdat zij dit op een andere manier registeren. Maar toch ziet het bedrijf wel een zelfde ontwikkeling in Almere. Over de precieze percentages wilt het bedrijf geen uitspraken doen.

Zwartrijders tegengaan
De Almeerse vervoerder probeert wel het aantal zwartrijders te verminderen. ”Onze medewerkers geven bijvoorbeeld voorlichting op scholen over reizen met het OV en waar je boetes voor kan krijgen. Daarnaast voeren we overleg met diverse instanties en voeren onze collega’s van Service & Veiligheid dagelijks controles uit in onze bussen.”

Keolis zegt ook in overleg te zijn met de gemeente Almere over hoe ze zwartrijders kunnen aanpakken. Deze plannen zijn alleen nog niet bekend.

Dit vind je misschien ook interessant