178

Almere City FC start nacompetitie met onnodige nederlaag in Eindhoven: 1-0

De bovenliggende partij zijn, maar toch met een nederlaag het veld aflopen. Dat gebeurde Almere City FC in de eerste play-off wedstrijd van de nacompetitie van de Keuken Kampioen Divisie. Uit een sporadische aanval scoorde Eindhoven-speler Dyon Dorenbosch een kwartier voor tijd de enige treffer van de van beide kanten slechte wedstrijd.

Bijna negentig minuten lang combineerde Almere City FC en hanteerde een beperkt Eindhoven de lange bal. Alex Pastoor: “Wij creëerden domweg te weinig kansen. Als je zo veel in balbezit bent moet je daar meer mee doen.”

Zowel City als Eindhoven begon gespannen aan het duel. Duidelijk was dat geen van beide ploegen snel tegen een tegentreffer wilden aanlopen. Ondanks het vele balbezit voor City waren de kansen voor de gastheren.

Na vijf minuten stoomde Naoufal Bannis aan de linkerkant op en kon een gevaarlijk schot lossen. Gelukkig stond Nordin Bakker op de juiste plek. In de vierendertigste minuut kreeg Pastoor een domper te verwerken. Laatste man en aanvoerder Damian van Bruggen raakte geblesseerd en moest zich laten vervangen door Joey Jacobs.

Trainer Alex Pastoor had er voor de wedstrijd alle vertrouwen in. Later zag hij zijn team echter onnodig verliezen.

Keeperswissel

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Almere City FC voetbalde combinerend naar voren en Eindhoven handteerde zo nu en dan de lange bal.

De grootste kans op een treffer had Jose Pacual Alba Seva. Van dichtbij schoot hij een voorzet van Jochem Ritmeester van der Kamp op doel, maar de wisselkeeper Joost Bergmans kreeg de bal zonder dat hij daar erg in had tegen de bovenkant van zijn am en voorkwam zo een treffer.

Een kwartier voor tijd viel de treffer alsnog. Helaas voor het team van Alex Pastoor aan de verkeerde kant. Een voorzet van Evan Rottier werd door Dyon Dorenbosch achter de kansloze Nordin Bakker gekopt.

Aanstaande vrijdag komt Eindhoven op bezoek in Almere. Dan heeft Almere City FC voor eigen publiek negentig minuten de tijd om de 1-0 achterstand weg te poetsen.

Dit vind je misschien ook interessant