217

Vrouwen Triatlon Vereniging Almere winnen in Enschede 

Titelverdediger TV Almere is het Eredivisie Triathlon seizoen goed gestart. In de Team Time Trial in Enschede bleven de Almeerse dames Hellas uit Utrecht 19 seconden voor.   

In de openingswedstrijd van het seizoen in Enschede legden de teams een teamtijdrit over 475 meter zwemmen, 19 kilometer fietsen en 4,8 kilometer lopen af. Bij de vrouwen werd een strijd verwacht tussen TVA en Kijani, maar Kijani ging tijdens het zwemmen de fout in door twee banen te veel te zwemmen.

TV Almere en Hellas waren tijdens het zwemmen aan elkaar gewaagd en ook op de fiets waren de teams vrijwel in evenwicht. Pas tijdens het lopen namen de jongere atletes van Almere, met Willemijn Fuite, Romy Spoelder, Silke de Wolde en Tamar Veltman afstand van Hellas. Kijani wist daar achter nog wel de derde plek te veilig te stellen.

Kijani werd in Enschede op het verkeerde been gezet door een banenteller. Kijani-coach Gonny Rosendaal tekende na afloop protest aan, maar dat werd afgewezen omdat volgens de reglementen ieder team zelf verantwoordelijk is om het juiste aantal banen/ronden af te leggen.

(bron: teamcompetities.nl en Tim Buitenhuis / Pridex Media)

Dit vind je misschien ook interessant