70

Studenten, Floriade-vrijwilligers en hulpverleners: dit zijn de genomineerden voor de Walk of Fame tegel 2022

Ieder jaar kunnen inwoners van Almere onderwerpen of personen inbrengen en stemmen op de onderwerpen die op de tegels van de Walk Of Fame komen te staan. In september wordt bekendgemaakt wie de 49etegel krijgt.

De genomineerden voor de Walk of Fame 2022 zijn, lees hieronder waarom ze volgens de indieners genomineerd zijn :

1. Stichting Wensjes

Stichting Wensjes is een non-profit organisatie die met veel vrijwilligers noodhulp biedt aan Almeerse huishoudens die in een moeilijke financiële situatie zitten. Vorig jaar was door de stijgende prijzen en de energiecrisis deze hulp nog harder nodig. Doordat de stichting laagdrempelig is, kunnen mensen die in stille armoede leven eerder geholpen worden. Verder bieden ze aan jongeren met problemen een veilige stageplek. 

Vrijwilligers van Stichting Wensjes.

2. Floriade Expo 2022

In 2022 werd de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade in Almere georganiseerd met als thema Growing Green Cities: hoe kunnen we steden groener en gezonder maken om in te leven? Ondanks de vele tegenslagen en negatieve publiciteit hebben vrijwilligers, Almeerse ondernemers en organisaties er een gastvrije expo van gemaakt.

Het evenement zou al een tegel krijgen, maar dat ging toch niet door.

3. Studentenvereniging ENDZJIN S.V.E.I.A.

Studentenvereniging ENDZJIN S.V.E.I.A is de oudste en grootste studentenvereniging in Almere. De studentenvereniging is een thuishaven voor nieuwe studenten en bestaande leden. Na een lastige coronaperiode konden in 2022 de deuren weer open voor de studenten. Ze hebben Almere op de kaart gezet als studentenstad en leveren ieder jaar een grote bijdrage aan de introductieweek voor nieuwe studenten. 

Walk of Fame 

De Walk of Fame is een route van 48 tegels, één voor elk jaar dat de stad bestaat, in het centrum van Almere. Elke tegel vertelt het verhaal van Almere; van een betekenisvolle gebeurtenis of ontwikkeling tot aan een belangrijk persoon. 

Dit vind je misschien ook interessant