44

Almeerse partijen geschrokken van onderzoek pgb-zorgaanbieders met een strafblad

Stedenwijk en Tussen de Vaarten Noord staan in de top tien van wijken in Nederland waar, procentueel gezien, de meeste pgb-zorgaanbieders een strafblad hebben. Mensen met een persoonsgebonden budget (pgb) kunnen zelf zorg inkopen bij particuliere zorgorganisaties. Partijen DENK, PVV en VVD uit Almere staan versteld van het onderzoek en willen weten hoe het college dit probleem gaat aanpakken. 

Vorige week heeft onderzoeksbureau Zicht op Ondermijning cijfers uitgebracht van wijken in Nederland met de meeste pgb-zorgaanbieders die zijn veroordeeld. Uit onderzoek blijkt dat daar vaker wordt gefraudeerd door middel van hogere declaraties dan in de reguliere zorg.

Zorgen

Partijen DENK, PVV en VVD hebben schriftelijke vragen ingediend bij het college. Ze willen onder andere weten of het college op de hoogte was van het aantal pgb-zorgaanbieders met een strafblad en wat zij hebben gedaan om het probleem aan te pakken. 

De partijen zeggen in de brief dat het noodzakelijk is om strenge controles uit te voeren om deze situaties te voorkomen, zodat het overheidsgeld op de juiste plaats terechtkomt en niet in de zakken van onbetrouwbare bedrijven. 

Dit vind je misschien ook interessant