260

Bewoners Oosterwold willen geen McDonald’s in wijk

Bewoners van Oosterwold, ’t Groene Wold en Groene Eem in Almere zijn een petitie gestart tegen de komst van een McDonald’s in hun wijk. De initiatiefnemers maken zich zorgen over de nadelige gevolgen van de fastfoodketen op de leefomgeving en vinden het niet passen bij de wijk. De petitie is al ruim 450 keer ondertekend. 

Volgens de groep bewoners past een McDonald’s niet bij het groene karakter van Oosterwold. “Veel mensen zijn hier komen wonen voor de rust, het groen en de stadslandbouw, een McDonald’s past daar absoluut niet bij,” vertelt Femke Mostert, een van de initiatiefnemers.

“In het bestemmingsplan zou het gaan om een foodcourt, dit zouden meerdere eettentjes worden onder een dak. Er zijn in Oosterwold genoeg ondernemers die zelf een zaakje zouden willen openen in zo’n foodcourt, dat vinden wij veel geschikter dan een grote keten.”

Drukte en overlast
Andere zorgen van de bewoners zijn verkeersdrukte en overlast. “De grote zuil aan de weg zal veel meer verkeer opleveren, daar maak ik me echt enorm zorgen om.” Ook zitten de bewoners niet te wachten op zwerfafval: “Wij hebben geen prullenbakken in de wijk, we zijn een zelfvoorzienende wijk en hebben die niet nodig. We zijn bang dat mensen hun fastfoodafval op straat gaan gooien, en dat wij het moeten opruimen.”

De initiatiefnemers roepen de gemeente op om de vergunning voor de vestiging van McDonald’s te weigeren. De gemeente heeft nog niet gereageerd op de petitie. Het is nog niet bekend of de komst van de McDonald’s daadwerkelijk doorgaat. “Mocht de McDonald’s wel komen, dan ga ik verhuizen,” aldus Mostert. 

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant