249

Hoe ziet wonen in Almere eruit in 2050? Gemeente in debat met inwoners

De gemeente Almere start een serie debatten in Casa Casla over Almere in 2050. Het eerste debat is op dinsdag 19 april en gaat over wonen. Inwoners, ondernemers en andere partners van Almere kunnen meepraten. 

Komend jaar organiseert de gemeente Almere met Avanti een serie debatten over Almere in 2050. De gemeente roept inwoners, ondernemers en andere partners van Almere op om mee te praten. De opbrengst van alle gesprekken en reacties worden opgenomen bij het opstellen van de Omgevingsvisie Almere 2050. 

Stads- en gebiedsontwikkelaar Ivonne de Nood, vertelt vanuit de gemeente Almere hoe zij de toekomst van Almere voor zich ziet. Melissa Koutouzis, woonactivist en mede-initiatiefnemer van het Woonprotest en het Woonmanifest is ook aanwezig. 

10 thema’s 

Komend jaar komen 10 belangrijke thema’s voor de toekomst van Almere aan bod: 

  • 18 april – Wonen
  • 30 mei – Bestaanszekerheid
  • 27 juni – Werken en ondernemen
  • 19 september – Opgroeien en leren
  • 24 oktober – Energieneutraal en klimaatbestendig
  • 21 november – Leefbare en vitale wijken
  • 19 december – Ouder worden
  • 23 januari 2024 – Reizen met OV, fiets en auto
  • 20 februari 2024 – Uitgaan, sporten en recreëren
  • 26 maart 2024 – Water, groen en ecologie

Geïnteresseerden kunnen zich van tevoren aanmelden.

Dit vind je misschien ook interessant