318

Bewoners boos over bomenkap in Regenboogbuurt en Muziekwijk

De SP wil uitleg van het Almeerse college van burgemeester en wethouders (B&W) over de hoeveelheid groen die is verwijderd bij het grote onderhoud in de Muziekwijk en de Regenboogbuurt. Buurtbewoners vinden dat er te veel bomen zijn gekapt.

De openbare ruimte van de Regenboogbuurt in Almere Buiten en de Muziekwijk in Almere Stad wordt opnieuw ingericht. Zo wordt bijvoorbeeld de bestrating vervangen of vernieuwd en krijgt het groen een opknapbeurt. Maar tijdens het onderhoud zijn er volgens bewoners te veel bomen weggehaald. Zo zijn er bomen uit hofjes verwijderd, maar ook hagen tussen de stoep en rijwegen. Dat zorgt volgens de bewoners voor een afbreuk van het karakter van de buurt. Daarnaast is hun argument dat de gemeente juist wil dat er extra groen in de wijken komt tegen wateroverlast en om schaduwplekken te creëren bij hitte.

De SP vraagt zich daarom af of het groen wel terecht is verwijderd. “In fase 1 en 2 van de Regenboogbuurt zag het groot onderhoud er veelbelovend uit. Het bestaande groen is zoveel mogelijk gespaard en zelfs uitgebreid”, staat er in de brief aan het college. Maar van dat plan is in de huidige fases volgens Hans Everhard, fractievoorzitter van de SP, nog maar weinig over. Hij noemt het onbegrijpelijk en wil graag van het college horen waarom de gemeente is afgestapt van de oorspronkelijke aanpak.

Dit vind je misschien ook interessant