201

Meerdere tips over ontvoering 15-jarige jongen na Opsporing Verzocht

De politie heeft enkele tips gekregen over de ontvoering van een 15-jarige jongen uit Amsterdam. De politie besteedde aandacht aan de zaak in het tv-programma Opsporing Verzocht. Het vermoeden is dat er meer mensen betrokken zijn bij de ontvoering. De tips worden verder onderzocht.

De jongen werd op 10 januari bevrijd uit een busje op de A27 bij Bilthoven, nadat hij in de Amsterdamse wijk de Pijp was ontvoerd. Een 29-jarige Almeerder werd samen met een 36-jarige man uit Weesp en een 35-jarge man uit Amsterdam aangehouden. Bij de actie werden ook waarschuwingsschoten gelost.

Volgens een woordvoerder van de politie Amsterdam lijkt de jongen geen willekeurig slachtoffer te zijn. Het meest waarschijnlijke scenario is nu dat er een conflict voorafging aan de ontvoering. Dat conflict zou zo uit de hand zijn gelopen dat de jongen werd ontvoerd.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant