131

Proef met deelfietsen en -scooters breidt uit naar Hout en Haven

De proef met deelvervoer in Almere is uitgebreid naar twee nieuwe stadsdelen, meldt de gemeente. Je kunt nu ook voor deelfietsen en deelscooters naast Stad, Poort en Buiten ook terecht in Haven, Hout en op verschillende bedrijventerreinen. 

Wie in Haven of Hout een deelscooter gebruikt en daarna parkeert, moet dit doen op een paar centraal gelegen punten. In andere stadsdelen kunnen gebruikers ook op willekeurige plekken parkeren en dat zorgt soms voor overlast. Sinds juli wordt daarom gehandhaafd op het parkeergedrag. Via de kentekens van de scooters worden boetes uitgeschreven als er verkeerd geparkeerd wordt. Die boetes komen terecht bij de aanbieder van de scooter. Die berekent dan het bedrag door aan degene die de scooter heeft gebruikt.

Volgens de gemeente worden de deelvoertuigen in de stad goed gebruikt. In de maanden april tot en met september zijn er bijna 160.000 ritten gemaakt. Vooral de scooter is populair. Tot half september waren er drie aanbieders met wie de gemeente samenwerkt in een pilot van twee jaar, GoSharing, Mywheels en Tier. Dat laatste bedrijf stopte in september. Het bedrijf Check biedt sinds kort deelscooters aan in Almere. In totaal staan er nu 450 deelscooters, 300 deelfietsen en 19 deelauto’s in de stad.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant