85

Wethouder kan geen datum noemen voor heropening bruggen Spoorbaanpad

Wethouder Jesse Luijendijk van de gemeente Almere heeft geen idee wanneer de bruggen van het Spoorbaanpad bij de wijk Tussen de Vaarten weer open kunnen. Dat zei hij donderdagavond op de Politieke Markt op vragen van de fractie van de VVD.

Woensdagavond werden twee bruggen over de Hoge en Lage Vaart tussen Almere Stad en Almere Buiten na een inspectie plotseling afgesloten omdat de veiligheid in het geding was. Fietsers werden donderdagochtend vroeg geconfronteerd met een omleidingsroute van 2,5 kilometer. Meerdere gebruikers van het Spoorbaanpad uitten hun ongenoegen over het besluit en de Fietsersbond zei dat de afsluitingen “echt helemaal ruk” zijn.

Luijendijk zei tijdens de vergadering op de Politieke Markt dat onderzocht wordt wat er gedaan kan worden om de bruggen weer in gebruik te krijgen. De brug over de Lage Vaart komt sowieso als eerste in aanmerking om aan te pakken. Een aannemer, de inspecteur en toezichthouders van de gemeente bekijken de mogelijkheden. Misschien dat eenvoudige herstelwerkzaamheden aan het brugdek ervoor kunnen zorgen dat de brug weer open kan, zei Luijendijk. Maar het kan ook een hele ingrijpende en kostbare operatie worden, waarschuwde hij. Misschien wel zo kostbaar dat er voorlopig niets kan gebeuren.

Het herstel van de brug over de Hoge Vaart is problematischer en daarmee kostbaarder. De wethouder zei dat hij mogelijk de gemeenteraad om geld moet vragen voor de werkzaamheden. Maar hij kon niet aangeven wanneer dat is.

De bruggen over de Hoge en Lage Vaart staan op de nominatie om eind volgend jaar te worden vervangen. Dat werk kan volgens de wethouder niet naar voren worden gehaald. Het openen van de bruggen kan alleen met lapmiddelen. De hekken die de bruggen afsluiten, blijven voorlopig staan.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant