100

Winterafsluiting De Driehoek en delen van het Kotterbos

Delen van de Oostvaardersplassen gaan per 1 december weer dicht voor bezoekers vanwege de jaarlijkse winterafsluiting. Dat is nodig voor de rust van de dieren, maar ook voor het beheer, meldt Staatsbosbeheer.

De Driehoek, inclusief het pad naar de vogelkijkhut de Schollevaar, is op doordeweekse dagen gesloten. In de weekenden zijn in het gebied tot 2 januari nog wel bezoekers welkom; daarna is het de hele week afgesloten. Ook wordt vanaf 1 december een deel van het Kotterbos afgesloten. In het bosgebied ten oosten van de Natuurboulevard zijn bezoekers dan niet meer welkom.

Het fietspad door het Oostvaardersbos tussen de Oostvaardersdijk en het Natuurbelevingscentrum wordt ook tijdelijk verlegd. De route langs het water van de Oostvaardersplassen is afgesloten tot medio mei. Borden geven aan wat de omleidingsroute is.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant