88

Nieuw zorggebouw als ervaringsplek voor naastgelegen mbo

Er komt een nieuw zorgappartementencomplex in Almere Poort pal naast het MBO College. En dat is geen toeval. De bedoeling is dat leerlingen van die school intensief te maken krijgen met het nieuwe zorggebouw, voor stages en werkervaring.

“We hebben hier een opleiding horecamanager”, licht Marlon van der Kust van MBO College Poort toe. “Er komt straks ook een restaurant in het nieuwe gebouw. Een mooie plek voor studenten om stage te lopen. De studenten van Leisure & Hospitality kunnen allerlei activiteiten voor de bewoners organiseren. Er is zeker wel een mooie samenwerking op komst hier.”

Het zorgcomplex met de naam Hart van Almere Poort bestaat uit 139 appartementen met bijbehorende huiskamers en dagbestedingsruimtes. Zorggroep Almere gaat 115 appartementen huren voor demente ouderen. Humanitas DMH huurt de overige appartementen voor jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking.

De verwachting is dat in oktober 2024 het nieuwe zorgcomplex in Almere Poort klaar is.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant