88

Leegstaand kantoorpand Randstad weer dichtgetimmerd

Het leegstaande pand aan de Randstad in Almere Stad is weer dichtgetimmerd. Het pand werd volgens omwonenden gebruikt als kraakpand. Het gebouw dat aan de achterkant een opening had werd door verschillende mensen gebruikt als in-en-uitgang. Nu is die doorgang weer dicht.

1Almere is het pand vorige week binnengegaan en heeft er een slaapzak en mobiele telefoon gevonden. Op de grond lagen glasscherven, lege bierblikjes, kledingstukken en stukken hout. In het gebouw waren op dat moment ook mensen aanwezig die geen Nederlands spreken. De bovenste verdieping was alleen te bereiken via het trappenhuis. De trap in het midden van het pand was geblokkeerd door houten planken en een stuk zeil. Ook op die verdieping waren mensen aanwezig.

De komende jaren moeten in totaal vier gebouwen aan de Randstad plaatsmaken voor nieuwbouw. Eén daarvan is al gesloopt maar ook daar is het terrein ondanks de hekken, makkelijk te betreden. Op de plek van het kraakpand komt een woontoren van 70 meter hoog. De verwachte oplevering daarvan staat gepland voor 2025.

Dit vind je misschien ook interessant