121

Wethouder ontkent slechte communicatie rondom gezondheidscentrum Nobelhorst

De gemeente Almere heeft wel goed gecommuniceerd rondom het geplande zorgcentrum op het Groene Veld in Nobelhorst. Dat zei wethouder Jesse Luijendijk donderdagavond tijdens de Politieke Markt. Bij diverse politieke partijen leven nog veel vragen over de gang van zaken. Via een raadsbrief wil de wethouder binnen twee werkdagen opheldering geven.

In die brief wil Luijendijk ook de manier van communiceren met de bewoners uitleggen. Volgens hem zijn er sinds 2019 zeker negen momenten geweest waarop de buurt is geïnformeerd. Eén van die momenten was een nieuwsbrief voor de buurt waarin de gemeente een update geeft van de plannen voor een gezondheidscentrum.

Het college komt volgende week ook met acht mogelijke opties voor het grasveld, met alle mogelijke consequenties. Op het Groene Veld moet een gezondheids- en zorgcentrum van vijf verdiepingen komen, maar bewoners zijn daar fel op tegen. Vervolgens werden eind oktober ruim 800 handtekeningen aangeboden tijdens de raadsvergadering en lukte het de bewoners om een aantal partijen voor zich te winnen. Die stelden voor dat de bewoners de grond misschien konden kopen.

De initiatiefnemers van het gezondheidscentrum en de omwonenden van het veld zeggen dat de huidige onrust voorkomen had kunnen worden en zeggen dat de gemeente steken heeft laten vallen. Zij zijn vorige week ook bedreigd door bewoners uit de buurt. De huisartsen zeggen bovendien dat hun praktijk verdwijnt uit de buurt, als het plan niet doorgaat.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant