98

Wethouder in gesprek met bewoners Nobelhorst over verdwijnen ‘Groene Veld’

Wethouder Julius Lindenbergh gaat vanavond in gesprek met bewoners van Nobelhorst over de plannen voor het ‘Groene Veld, een grasveld aan de Brink middenin de wijk. De gemeente wil daar een nieuw gezondheids- en zorgcentrum bouwen maar bewoners zijn fel tegen het verdwijnen van hun ‘Groene Veld’.

Vier buurtschappen bieden vanavond gezamenlijk een petitie aan de wethouder aan die meer dan 800 keer is ondertekend. Ze hopen dat de gemeente een andere locatie gaat zoeken voor het gezondheids- en zorgcentrum. Dit weekend is de wijk ook bezocht door zes vertegenwoordigers van de gemeenteraad. Donderdag 27 oktober gaat de raad met bewoners in gesprek over de plannen. Dan wordt de petitie ook officieel aan de voorzitter van de raad aangeboden.

Bewoners tegen ‘hoogbouw’
Het nieuwe gezondheids- en zorgcentrum telt volgens de plannen vijf bouwlagen en een eigen parkeerterrein. Volgens één van de initiatiefnemers moet het gebouw een multifunctioneel centrum worden met onder andere een huisarts, een apotheek en wijkzorg. Drie verdiepingen worden bestemd voor echte zorg, terwijl de andere twee verdiepingen bestaan uit woonruimtes voor mensen die een lichamelijke en verstandelijke beperking hebben.

De bewoners vinden het jammer dat het stuk groen ruimte moet maken voor “kille parkeerplaatsen en hoogbouw”. Volgens een inwoner is het ‘Groene Veld’ een “levendige ontmoetingsplaats” en willen ze zelf ook inspraak in de plannen van de gemeente.

Dit vind je misschien ook interessant