194

‘Winkeltje’ in Oosterwold vol met postpakketen: “Soms staan ze tot aan het plafond”

Honderden postpakketten opgestapeld in een landwinkeltje dat nog geen 15 vierkante meter groot is. De landwinkel van de Almeerse Marjon van Maren is het enige pakketpunt in het hele stadsdeel. De pakketten van bewoners van Almere Oosterwold, Nobelhorst, Vogelhorst en Hout worden in haar winkel bezorgd. Dat zorgt regelmatig voor hele volle schappen en soms stapels tot aan het plafond. 

Marjon van Maren over haar pakketpunt

“Ik zie mezelf echt als het ‘dorpspostkantoor’. Alleen dan voor een erg groot dorp”, lacht Marjon. Ze is eigenaresse van het winkeltje ‘Four Little Dreams’ waar ze producten verkoopt van eigen land. Toch zullen de meeste mensen haar kennen van het postpunt: “Ik krijg dagelijks tussen de 60 en 120 pakketten in de winkel. Dan wordt je toch een beetje het gezicht van de pakketjes en zie je geregeld dezelfde mensen terug.”

Grote tuinmeubelen en tv’s
Meestal gaat het dan om kleine pakketjes maar soms ook om grote tv’s of hele tuinmeubelen. En dan wordt het al gauw krap in de kleine winkel: “Soms passen de pakketten bijna niet door de deur heen. Dan is met één pakket bijna mijn hele winkel vol.” Marjon woont zelf naast de winkel en is daardoor wel iets flexibeler dan andere pakketpunten: “Al is dat niet altijd fijn. Mensen kloppen ook rustig in de avond even op je deur om een pakketje op te halen. Dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling.”

Het winkeltje van Marjon

Oproep om cadeaus op tijd te bestellen
Nu heeft Marjon het nog ‘relatief’ rustig maar tijdens de feestdagen is het een drukte van jewelste: “Dan heb ik al meer dan 200 pakketten in de schappen liggen en komen er constant nieuwe bij. Tijdens Sinterklaas en kerst werk ik gemiddeld wel 50 uur per week.” Niet alleen de weken van kerst en Sinterklaas zijn druk, ook in mei is er een drukke periode. “Dan krijgen mensen hun vakantiegeld en ligt het hier tot aan het plafond toe vol met pakketjes.”

Van Maren heeft nog wel wat tips voor de drukte: “Bestel je cadeautjes echt op tijd want een week van tevoren is het bijna niet meer te halen. En als ik een pakketje van je heb liggen, kom deze dan snel ophalen. Ze blijven soms wel zeven dagen liggen en dan heb ik al helemaal geen ruimte meer in mijn winkeltje.”

Dit vind je misschien ook interessant