513

Karakteristiek pand in Amerikaanse stijl opnieuw in de verkoop

Het pand van het voormalige Gateway Diner-restaurant in Almere Stad staat opnieuw te koop. En dat alweer bijna een jaar lang. Verschillende voorwaarden zorgen ervoor dat belangstellenden weer snel afhaken.

Zo is het voormalige restaurant volgens makelaar Lars van der Feer een bedrijfswoning. Je moet er dus zelf in wonen en je kunt de woonruimte niet verhuren. Daardoor zouden banken een mogelijke koper maar voor de helft willen financieren en is er dus een flinke zak met eigen geld nodig. Ook moet er een erfpacht betaald worden aan de gemeente Almere. De makelaar heeft bijna dertig geïnteresseerden rondgeleid, maar het lukt maar niet om het gebouw in Amerikaanse stijl te verkopen.

Het gebouw in het Beatrixpark heeft inmiddels een roemruchte geschiedenis. Na de opening in 2010 ging het restaurant vier jaar later failliet. Vanaf 2016 probeerde een nieuwe eigenaar het restaurant tot een succes te maken, maar ook ook deze moest na vier jaar de tent sluiten vanwege geldproblemen. Vorig jaar leek het er op dat het pand omgetoverd zou worden tot pannenkoekenrestaurant, maar volgens makelaar Lars van der Feer is dat achteraf ‘een onzinverhaal’.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant