137

Zuidelijke Floriade-ingang blijft dicht voor voetgangers en fietsers

Fietsers en voetgangers mogen van de Floriade geen gebruik maken van de entree aan de zuidkant van de A6. Inwoners van Almere Haven hebben zich de afgelopen weken beklaagd over het feit dat ze niet via deze ingang naar binnen kunnen. Zo vraagt iemand zich op Facebook af of hij een tweederangs burger is: “Waarom wel de bussen van de parkeervoorzieningen en niet de bewoners van Almere Haven die gemeentelijke belasting betalen.”

De zogeheten ‘Cable Car-entree’ is alleen bedoeld voor shuttlebussen die bezoekers vervoeren vanaf het parkeerterrein bij Nobelhorst. Iedereen die te voet of per fiets komt moet naar de hoofdingang bij het Weerwater.

De Floriade zegt er bewust voor gekozen te hebben om de entree aan de zuidkant, naast bedrijventerrein de Steiger, alleen voor de pendelbussen te gebruiken. Ook al ligt deze ingang voor inwoners van Almere Haven een stuk dichterbij.

Beperken van overlast
Voor de Floriade is het beperken van overlast in omliggende wijken het uitgangspunt geweest, zo schrijft de organisatie in een brief aan bewoners van Almere Haven. “Dat is dan ook de reden waarom er geen faciliteiten zijn om fietsen en/of scooters te parkeren. Door het uitsluitend toegankelijk maken van deze Floriade-entree voor bezoekers die met de shuttlebus komen, willen wij wildparkeren en daarmee overlast in de nabijgelegen wijken voorkomen.”

De organisatie van het evenement noemt het wel begrijpelijk dat Havenaren die juist per fiets of te voet komen in eerste instantie voor de dichtstbijzijnde entree kiezen.

De Floriade gaat bij de ‘Cable Car-entree’ nieuwe informatieborden en bewegwijzering plaatsen. “Op de nieuwe borden komt duidelijk te staan wat de snelste fiets/scooter- en wandelroute is om vanaf de Almere Haven-kant naar de Weerwater-entree te komen. De Weerwater-entree is ingericht op en voorziet in ruim voldoende parkeergelegenheid voor fietsers en scooters.”

Dit vind je misschien ook interessant