243

A-status voor Sara Wennekes na EK windfoilen 

Sara Wennekes uit Almere is dit weekend als vijfde geëindigd bij de Europese kampioenschappen IQFoil in het Italiaanse Torbole. Het windfoilen is de zeilklasse die op de Spelen van Parijs het windsurfen (RS:X) vervangt.

Wennekes wist als enige Nederlandse de medal-series te bereiken, waarin de klassementsleider het uiteindelijk opneemt tegen de beste twee uit twee tussenronden. De Almeerse sloot de EK uiteindelijk af als vijfde en zal daardoor de A-status krijgen van sportkoepel NOC*NSF.

De Geus en Badloe
Lilian de Geus uit Almere, overgekomen uit het windsurfen, werd vijftiende. Bij de mannen kwam Kiran Badloe uit Lelystad, de olympisch kampioen RS:X van Tokio, niet verder dan de 24e plaats.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland

Dit vind je misschien ook interessant