175

Zo herdenkt Almere op 4 mei oorlogsslachtoffers

Na twee jaar zonder publiek, is er woensdag 4 mei eindelijk weer een openbare dodenherdenking. In Almere worden de oorlogsslachtoffers traditiegetrouw op twee plaatsen herdacht. Namelijk bij oorlogsmonument De Dolfijn in Almere Haven en het nationaal verzetsmonument in het Bos der Onverzettelijken.

Herdenking oorlogsmonument De Dolfijn in Almere Haven

Zoals voor de coronacrisis, organiseert Comité 4/5 mei de dodenherdenking bij De Dolfijn. Om 18.30 uur openen de deuren van kerkgebouw de Goede Rede in Haven. Hiervandaan vertrekt er een stoet voor een stille tocht naar het monument. De herdenking vindt dit jaar plaats in het bijzijn van burgemeester Ank Bijleveld en commissaris van de Koning Leen Verbeek.

Naast de herdenking in Almere Haven, is er ook een herdenking in het Bos der Onverzettelijken. Hier organiseren Stichting Bos der Onverzettelijken, Jeugdland Stad van welzijnsorganisatie De Schoor en enkele basisscholen in Almere een herdenkingsbijeenkomst speciaal voor kinderen. De herdenking start om 19:30 uur bij de Anne Frankboom. Na de bijeenkomst zijn er voorstellingen van theatergroep Suburbia en muziekgezelschap Black Pencil.

Dit vind je misschien ook interessant