152

Echtpaar raakt geld kwijt door babbeltruc

De politie in Almere waarschuwt voor babbeltrucs van vermeende bankmedewerkers. Een ouder echtpaar uit de wijk Tussen de Vaarten werd eind maart voor 4.000 euro opgelicht na hun pinpas te hebben afgestaan.

Volgens de politie werd het echtpaar op 29 maart gebeld door een oplichter die zich voordeed als bankmedewerker. De beller zei dat hun bijdrage voor Oekraïne niet bij Giro 555, maar op een Duitse rekening terecht was gekomen. De pinpas zou daarom worden opgehaald zodat de rekening kon worden geblokkeerd.

De senioren geloofden het verhaal omdat ze inderdaad geld over hadden gemaakt voor de actie voor Oekraïne. Niet veel later stond de oplichter voor de deur, en kreeg de pas mee. Binnen een uur werd er 4.000 euro mee gepind, aldus de politie.

Die raadt aan om bij wantrouwen eerst de bank te bellen. Bij een onderbuikgevoel bij een dergelijk huisbezoek adviseert de politie om contact op te nemen met 112.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant