79

Opnieuw solidariteitsmars voor slachtoffers toeslagenaffaire

BIJ1 houdt woensdag in Almere Stad voor de tweede keer een solidariteitsmars voor de gedupeerden van de toeslagenaffaire. Volgens de lokale fractie van de partij is dat nodig, omdat er sinds de vorige mars te weinig is gedaan om de situatie van de getroffen mensen te verbeteren.

Aanleiding voor de mars is het debat dat de Tweede Kamer woensdag houdt over de affaire. De vorige keer ging de mars naar het Belastingkantoor in Almere. Dat heeft volgens organisator Anneke Dalger geleid tot een gesprek met de regiodirecteur. “Die heeft toen een aantal beloftes gedaan en die heeft hij ook echt opgepakt.”

Dat de mars dit keer naar het Stadhuis leidt, is geen kritiek op de gemeente, stelt Dalger. Die doet haar best om de gedupeerden te helpen. “We moeten er nog steeds aandacht voor vragen. We willen dat ze de daad bij het woord voegen.” Zo wil ze dat alle lopende strafrechtelijke procedures tegen de gedupeerden stoppen, tot is uitgezocht waarom die zijn ingesteld.

De organisatie hoopt dat woensdag rond 17:00 uur enkele tientallen mensen zich zullen melden om mee te lopen in de protestmars.

Dit vind je misschien ook interessant