Het is de afgelopen dagen topdrukte bij de Almeerse vleesgroothandel Nice to Meat. De biefstukken, kippendijen en entrecôtes zijn, sinds bekend werd dat de horeca weer open mag, niet aan te slepen, zegt eigenaar Mikel Pouw.
Pouw: “Het is knetterdruk. Iedereen is heel hard aan het werk om het voor elkaar te krijgen. Er is weer onwijs veel vraag naar vlees. Maar het is natuurlijk hartstikke moeilijk als er om acht uur in de avond wordt verteld dat de restaurants de volgende ochtend weer open mogen. Want dan moeten de restaurants alle producten nog in huis krijgen.”
Afgelopen maanden rampzalig
De vorige lockdown was voor het Almeerse bedrijf “rampzalig.” “Wij moesten in oktober al inkopen voor de kerstperiode en hebben dan ook vol ingekocht tegen dure prijzen. Dat vlees hebben we allemaal moeten invriezen. Het heeft braaf in de diepvries gestaan en dat kunnen we nu langzamerhand ook weer verkopen.”
Tijdens de coronaperiode opende het vleesbedrijf een pop-up winkel zodat particulieren ook vlees konden kopen. “Dat heeft ons door de coronaperiode geholpen. Dat blijven we in ieder geval nog doen tot en met Pasen.”