196

Indoor kartcentrum op komst in oude Food Passage

In de oude Food Passage in het centrum van Almere komt, als de vergunning wordt toegekend, een kartbaan met elektrische karts. Het hele pand waar vroeger de Deen en de Aldi zaten, maar ook de viswinkel wordt volgens de plannen omgebouwd tot een speelparadijs. Al eerder werd bekend dat er sprake zou zijn van leisure, maar door de ingediende verbouwingsvergunning wordt duidelijk wat er allemaal komt.

De kartbaan wordt ruim 2000 vierkante meter groot. Daarnaast kunnen bezoekers in het activiteitencentrum ook gaan bowlen, jeu-de-boulen of lasergamen. De ingang van het pand moet komen ter hoogte van de Schippergarage, waar op dit moment al de ingang zit tot de Food Passage.

Lot66

In de vergunningsaanvraag wordt meerdere keren de naam van het bedrijf Lot66 genoemd. Dat bedrijf heeft in Breda een vergelijkbaar activiteitencentrum. Daar kost 10 minuten karten €17,50,-. Ook kunnen er kinderfeestjes en bedrijfsuitjes worden gehouden.

Het bedrijf wil zelf nog niks zeggen over een mogelijke uitbreiding naar Almere. Eigenaar Alex Sanders laat weten geen commentaar te willen geven. Wel zegt hij dat: “Het investeringsklimaat op dit moment zo slecht is dat we er niet mee bezig zijn.” In augustus bevestigde Unibail-Rodamco, de eigenaar van het pand, al dat er vergaande gesprekken werden gevoerd met mogelijke huurders en dat er leisure in het pand zou komen.

Dit vind je misschien ook interessant