308

Houten complex met 93 appartementen op komst in Almere Poort

In Almere Poort wordt volgend jaar begonnen met de bouw van een houten appartementencomplex. Het project heet Xylino (hout in het Grieks) en zal opgeleverd worden in het Homeruskwartier. Naast de 93 appartementen worden er ook 10 huizen gebouwd, de bouw daarvan wordt dit jaar al gestart.

53 appartementen komen beschikbaar voor sociale huur. De overige 40 appartementen zullen verhuurd worden als vrije sector woningen. Als eerte zal worden gestart met de bouw van de huizen. In 2023 moet het project afgerond worden.

Alle huizen en appartementen in het project zullen compleet van circulair hout gemaakt worden. De bouwers van het project denken door hout toe te passen het project sneller te kunnen opleveren. Volgens de bouwer hoeft de fundering door het gebruik van hout niet zwaar te zijn. Daardoor is er minder energie nodig voor het bouwen, transport en de verwerking van de huizen en appartementen.

Dit vind je misschien ook interessant