98

Aangifte tegen Almeerse rapper Ali B vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag

Er is aangifte gedaan tegen de Almeerse rapper Ali B vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag bij de tv-talentenjacht The Voice of Holland. RTL, de zender waar het programma wordt uitgezonden, heeft een onafhankelijk onderzoek ingesteld naar de aantijgingen. Die kwamen aan het licht door het BNNVARA-programma BOOS.

Ali B schrijft op instagram dat hij “100 procent overtuigd” is van zijn onschuld. “Het gaat om een beschuldiging over iets dat lang geleden zou zijn gebeurd, maar daar is niets van waar. Ik word hier door overvallen. Er is geen naam gegeven, niets concreets. Daar kan ik mij niet tegen verdedigen. Laat staan in de media.”

Het management van de rapper schrijft : ”Er is nog veel onduidelijk, maar 1 ding is wel duidelijk: Ali heeft nooit misbruik gemaakt van zijn positie en heeft zich nooit seksueel grensoverschrijdend gedragen. We wachten het onderzoek met vertrouwen af.”

De Almeerder zegt zelf dat hij nog geen oproep van de politie heeft gehad. Ook geeft hij aan overal aan mee te zullen werken. ”Nogmaals het is niet waar en ik heb vertrouwen dat het onderzoek dat zal uitwijzen. Ik vind deze gang van zaken erg onrechtvaardig.”

Uitzendingen The Voice stilgelegd
Zaterderdagochtend kwam RTL met een verklaring dat het programma voorlopig niet meer wordt uitgezonden omdat bij de zender en producent berichten binnenkwamen van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik binnengekomen.

”We nemen dit uitermate serieus. Deelnemers, medewerkers, iedereen moet in alle veiligheid kunnen werken. Daarin is geen ruimte voor interpretatie. Prioriteit is nu om de feiten op tafel te krijgen”, schrijft RTL.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Omroep Flevoland en 1Almere

Dit vind je misschien ook interessant