102

Geen vergunning voor uitbaatster FEBO door schijnconstructie

De uitbaatster van de FEBO aan het Stationsplein in Almere Stad krijgt geen vergunning. Dat heeft de voorzieningenrechter in Utrecht donderdag bepaald. De Almeerse had een zaak aangespannen tegen toenmalig burgemeester van Almere, Franc Weerwind, omdat de aanvraag voor een horecavergunning was geweigerd.

De vrouw kreeg geen vergunning voor de FEBO na een Bibob-onderzoek. Uit het onderzoek kon volgens de burgemeester de conclusie getrokken worden dat er sprake was van een schijnconstructie, om de ware geldschieter buiten beeld te houden. Tijdens de zitting twee weken geleden gaf een woordvoerder van de gemeente aan dat de burgemeester het vertrouwen is kwijtgeraakt in de familie achter de snackbar.

Volgens de gemeente is de echtgenoot van de vrouw de feitelijke aandeelhouder. Hij is veroordeeld voor wapenbezit en heling. Ook andere familieleden worden met de constructie buiten beeld gehouden. Zij zijn in het verleden veroordeeld voor het plegen van strafbare feiten in hun poolcentrum in Almere.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant