144

Kantoorpand omgebouwd naar 39 huurwoningen in Almere-Haven

Aan de Marktgracht in Almere-Haven wordt een oud kantoorpand getransformeerd tot 39 huurwoningen. Het gaat om het pand Marktgracht 48-64. De vergunning voor de bouw van de appartementen is inmiddels aangevraagd.

In het pand worden microwoningen gebouwd. Volgens de gemeente zijn dat appartementen tussen de 23 en 52 vierkante meter groot. “Dat is goed nieuws voor woningzoekers, vooral voor starters. Ze kunnen op dit moment namelijk geen geschikte woning vinden. Veel van het aanbod is te groot en/of te duur.” zo is te lezen op een website van de gemeente over de toekomst van Almere-Haven.

Daarnaast komen er ook 2 penthouses van 92 vierkante meter. Het is nog onduidelijk of de woningen beschikbaar komen in de vrije sector of in de sociale huur.

Dit vind je misschien ook interessant