Floriade Stadshart van Almere Centrum met mensen die op straat lopen
113

“Floriade-bezoekers moeten ook centrum Almere in”

Floriadebezoekers moeten straks ook het stadscentrum gaan bezoeken. Daar wil Nik Smit, directeur van Almere City Marketing, voor gaan zorgen. Daarom worden naast de Floriade nog veel meer evenementen georganiseerd in Almere. Zo komt het EK Triatlon terug en worden er elke twee maanden kinderactiviteiten gehouden.

“Er is een programma gemaakt met bijvoorbeeld elke week muziek”, vertelt Smit. “Er is heel veel cultuur in de stad en er zijn een paar super leuke grotere evenementen, zoals de Ally art and architecture, de Almere Vloot, het Nederlands Kampioenschap Suppen en Urban City Games.” Naast deze evenementen komen ook de Battle of the Drums en de City Run weer terug.

“Daar zijn we eigenlijk al op meerdere manieren mee bezig”, zegt Smit. De organisatie is onder andere bezig met een plan om Almere mooi aan te kleden tijdens de Floriade. Overal in de stad komen vlaggen te hangen. “Het moet je op geen enkel vlak ontgaan dat de Floriade straks bezig is.”

De Floriade zelf is nog op zoek naar vrijwilligers om daar op het terrein dingen te doen. “In de stad zelf zijn we op zoek naar de city hosts”, zegt Smit. Deze hosts moeten bijvoorbeeld mensen de weg wijzen naar de Floriade.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant