84

Kunst uit Latijns-Amerika en BonteHond Podcast in UIT agenda

Kinderen bespreken verschillende thema’s onder begeleiding van theatermakers, er is een expositie van Latijns-Amerikaanse kunst in het Cultuurhuis en een tentoonstelling van vijftig vrouwen die vanuit het buitenland naar Almere kwamen. Elke week lichten we een paar activiteiten op de kalender van de VVV Almere toe.

De etalage van het Cultuurhuis in Almere Buiten is tot 12 december gevuld met een keur aan kunstwerken van Latijns-Amerika. Het gaat om schilderijen, foto’s, keramiek en handwerk van migrantenvrouwen in Almere. De vrouwen zijn afkomstig uit Venezuela, Peru, Uruguay, Spanje en Guatemala.

Theater op een andere manier

Theatergezelschap BonteHond presenteert elke week een nieuwe podcast. Onder begeleiding van theatermakers bespreken kinderen verschillende thema’s, zoals vrijheid, eenzaamheid en kunst. In de podcast zijn ook door kinderen bedachte fantasieverhalen te horen, die door acteurs worden nagespeeld. Daarnaast leren kinderen over de verschillende functies binnen een gezelschap en biedt de podcast uitdagende opdrachten om na het luisteren mee aan de slag te gaan.

Een jaar geleden werd het videokanaal Studio BonteHond in het leven geroepen om onderwerpen aan te kaarten waar een jeugdtheatergezelschap dagelijks mee te maken krijgt. Via het platform wil BonteHond publiek ook op andere manieren met kunst en cultuur in aanraking laten komen.

De vrouwen van Almere

In het Stadsarchief is de tentoonstelling ‘Women of Almere’ te zien. Lyla Carrillo Quan – van der Kaaden maakte vijftig portretten van Almeerse vrouwen met een migratie-achtergrond. De foto’s en levensverhalen zijn opgenomen in de collectie van het stadsarchief en ter ere daarvan is een tentoonstelling samengesteld. De tentoonstelling is aankomende zaterdag te zien en daarna nog een keer in januari en februari.

Voor meer informatie kan je terecht bij VVV Almere.

Dit vind je misschien ook interessant